Endine linnatüdruk meelitab eestlasi maale elama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laia haardega naine: Ivika Nõgel elab Vidrikel, töötab Võrumaal, korraldab messi Tallinnas ja koolitab inimesi üle Eesti. «Mulle selline üle-eestiline haare meeldib,» kommenteerib Ivika.
Laia haardega naine: Ivika Nõgel elab Vidrikel, töötab Võrumaal, korraldab messi Tallinnas ja koolitab inimesi üle Eesti. «Mulle selline üle-eestiline haare meeldib,» kommenteerib Ivika. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neliteist aastat tagasi Tallinnast Kagu-Eestisse kolinud Ivika Nõgelile meeldib ujuda vastuvoolu ja tegeleda suurte positiivset energiat pakkuvate ettevõtmistega. «Maale elama» on tema hinnangul täpselt seda tüüpi algatus.

Ilmselt on sümboolne, et linnast kutsub inimesi maale endine linnavurle, keda elupõliste maainimeste silmis päris omaks pole veel võetud. Ivikal puuduvad nimelt loomad ja haritav maalapp. Isegi lilli pole aias, on ainult muru. «Sedagi niidab naabripoiss kaks korda suve jooksul,» kirjeldab Ivika oma suhet maaga.

Erinevast eluviisist hoolimata loeb Ivika ennast maarahva hulka, määratledes end naljatlemisi uusmaalasena. Ivika ütleb, et aiandusest hoiab ta pärast esimesi katsetusi pigem eemale. «Ma ei kiusa taimi sellega, et jätan nad unarusse,» kõlab selgituseks. Ivika kõige kibedamad tööperioodid langevad kevadisele ja sügisesele ajale, kui aias peaks tingimata toimetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles