Taas minnakse aega teenima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa noored lähevad ajateenitusse homme militaarteemapargi juurest.
Valgamaa noored lähevad ajateenitusse homme militaarteemapargi juurest. Foto: Kunnar Rüsülainen/ Valgamaalane

Järgmise nädala algul asub kaitseressursside ameti kutsel ajateenistuskohustust täitma üle 1100 noormehe. Vabatahtlikuna läheb ajateenistusse ka 8 neidu.

Rõõmustavalt palju on ameti teatel taas neid noormehi, kes otsustasid oma riigikaitselise kohustuse täita vabatahtlikuna.

Kaitseressursside ameti peadirektor Margus Pae ütles, et selle aasta viimane ajateenistusse kutsumine on ühes mõttes eriline ja esmakordne. "Need noormehed ja neiud osalevad ajateenistuse lõppedes ka Eesti suurima reservõppekogunemise Siil tegevustes tuleva aasta mais. Nii ulatuslikku ja suurearvulise koosseisuga õppust ei ole meil enne toimunud, aga nagu ütleb õppuse tunnuslausegi: "Iga okas loeb."

Valdav osa kutsealustest asub aega teenima 1. jalaväebrigaadi üksustes, aga ka Kuperjanovi pataljonis ja teistes väeosades. Neidude teenimiskohad on tagalapataljonis ja pioneeripataljonis. Kaheksakuulise ajateenistuse kestel õpetab kaitsevägi välja täiendust reakoosseisu jaoks.

Väljaõpe ajateenistuses on reservarmee ja Eesti esmase kaitsevõime alus, mis annab põhiteadmised riigikaitsest ja õpetab tegutsema ühtse meeskonnana.

Pärast ajateenistust jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.

Valgamaalt minnakse teenistusse homme Valgas Pikal tänaval asuva militaarteemapargi juurest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles