Jaht toob loomad teedele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Postimees/Scanpix

Seoses alanud ajujahiperioodiga kutsuvad Eesti jahimeeste selts ja maanteeamet kõiki liiklejaid tavapärasest suuremale ettevaatlikkusele, sest kokkupõrke oht suurulukitega on märksa suurem kui muul ajal.

Eriti tähelepanelik tuleks olla nädalavahetustel, kui toimub enamik jahte.

Alates 1. oktoobrist on meie metsades lubatud ajujaht ja jaht jahikoertega ning seoses sellega on metsloomad tavapärasest liikuvamad ja hajutatuma tähelepanuga ning võivad sattuda teedele ka päevasel ajal. Samuti on ohtlikud hommikused ja õhtused hämarikuajad, mil metsloomadel on loomupäraselt kõrgem aktiivsus.

Tasub meeles pidada, et täiskasvanud põder kaalub kuni 500 kilo ja kokkupõrge temaga võib olla mõlemale poolele väga tõsiste tagajärgedega.

Lisaks jahtidele toob suurema loomade liikuvuse kaasa miinuskraadidest tingitud suurenenud energiavajadus ja seetõttu on metsloomad tavapärasest aktiivsemad ka oma toiduotsingutel. Maanteeamet palub tähelepanelikult suhtuda metsloomade eest hoiatavatesse liiklusmärkidesse ning olla valvas nende piirkonnas.

Viimasel kümnendil on juhtunud keskmiselt 27 loomaga (valdavalt põder) seotud liiklusõnnetust aastas, kus on viga saanud või hukkunud inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles