Valga mänedžer: viskasime hästi, aga probleemiks on lauavõitlus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga korvpalliklubi (valges) alustas hooaga napi kaotusega
Valga korvpalliklubi (valges) alustas hooaga napi kaotusega Foto: Rein Säinas

Korvpalli meistriliigas võõrustas Rakvere Tarvas külalisi Eesti lõunapiiri äärest, ehk Valgat. Meeskondade vahelisest põnevuslahingust väljus võitjana Virumaa klubi Tarvas tulemusega 95:93.

Kohtumine oli pingeline esimesest minutist kuni viimaseni. Kumbki meeskond ei suutnud initsiatiivi endale haarata. Siiski oli esimesel poolajal aktiivsemaks pooleks Valga, kes hoidis pidevalt mõnepunktilist edu enda käes. Rakvere sai küll pärast Kaspars Ciprussi viset hetkeks ette, kuid poolajapausile minnes oli taas liidripositsioon Valga valduses, seisuks 48:45.

Kodupubliku ees mänginud Rakvere Tarvas aga ei jätnud jonni, võideldes agaralt edasi. Ka kolmas veerandaeg möödus külaliste vedamisel, kuid Andres Sõbra hoolealused muutusid iga minutiga aina aktiivsemaks ning viimase kümnendi alguses haarati juhtohjad enda kätte. Seejärel jõudis Valga küll mitmel korral viigini, kuid viimane samm jäi astumata ja Rakvere Tarvas sai oma selle hooaja esimeses kohtumises raske 95:93 võidu.

«Oli võrdsete võistlus, paraku sel korral Rakvere võitis, aga vaatame kuidas järgmine kord Valgas läheb. Meie viskasime hästi, aga probleemiks on meil ikka veel lauavõitlus. Nad said kordusvisetega väga palju punkte. Otsime veel ühte pikka ja kui tema oleks olnud, oleks mängu käik hoopis teistsugune olnud,» rääkis Valga mänedžer Antti Vasar.

Rakvere Tarva punktiskoori eest hoolitsesid peamiselt viis meest, kelles resultatiivseim oli 19 punkti toonud ja 12 lauapalli korjanud Kaspars Cipruss. Teda toetasid Roberts Stumbris ja Mario Paiste 17, Martin Jurtom 13 ning Sten-Timmu Sokk 10 punktiga. Sokk andis lisaks 7 korviga lõppenud söötu. Üleplatsimees oli Valga poolelt Reinis Strupovics, kes viskas 30 punkti. Edgars Krumins lisas 24, Jurijs Aleksejevs 16 ning Kristo Saage 14 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles