Selgusid parimad leiva-, saia- ja veinimeistrid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba seitsmendat korda segakoori Rõõm korraldusel teoks saanud koduleiva ja -saia degusteerimisele ja hindamisele toodi 20 sorti leiba. Rahvas sai mekkida ja oma valiku teha 11 meistri kätetöö vahel.
Juba seitsmendat korda segakoori Rõõm korraldusel teoks saanud koduleiva ja -saia degusteerimisele ja hindamisele toodi 20 sorti leiba. Rahvas sai mekkida ja oma valiku teha 11 meistri kätetöö vahel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga mihklilaadal sai degusteerida koduleiba, -saia ja -veine. Konkursil osales 11 leiva-, kolm saia ja seitse veinimeistrit.

Konkursi korraldas juba seitsmendat korda segakoor Rõõm. Koori dirigent Sirje Päss tundis heameelt, et laud nii rikkalik oli, näiteks leibu oli 20 sorti. Muu hulgas sai maitsta karamelli-, seemne-, kadaka-pihlaka-, puuvilja-, liha-, pähkli-, aprikoosi-rosina-, singi-, köömne- ja küüslauguleiba.

Teist aastat järjest valis rahvas parimaks leivaks liha-seemneleiva, mille valmistas Jane Mölder. «Leiba küpetan vähemalt korra kuus,» ütles ta auhinda vastu võttes ja lisas, et leivategu on loominguline protsess.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles