Kool jäädvustas olulise etapi enda ajaloos

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinaplaadi katte avasid Kuperjanovi tänava koolihoonel Valga linnapea  Kalev Härk, Valga vene gümnaasiumi 12. klassi õpilane Elina Teder, kooli direktor Marina Krotova ja endine koolijuht Jelena Laul.
Seinaplaadi katte avasid Kuperjanovi tänava koolihoonel Valga linnapea Kalev Härk, Valga vene gümnaasiumi 12. klassi õpilane Elina Teder, kooli direktor Marina Krotova ja endine koolijuht Jelena Laul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vene gümnaasiumi seinal on eilsest seinatahvel, mis meenutab kooli 95 aasta pikkust ajalugu ning kooli ajaloolise nime taastamist.

Mälestustahvlil on kujutatud vene rahvariietega koolipoiss, kellel käes eestikeelne aabits. «Jäägu see tahvel meenutama olulist etappi kooli ajaloos, vene gümnaasiumi aastate jooksul tehtut õpilastele riigikeele õpetamisel ning nende lõimimisel ümbritsevasse paljurahvuselisse ühiskonda,» sõnas endine pikaajaline koolijuht Jelena Laul. Just tema algatusel taastati 1. aprillil 1995 kooli ajalooline nimi – Valga vene gümnaasium.

Gümnaasiumi praeguse direktori Marina Krotova sõnul oli eilne sündmus kooli ajaloos märkimisväärne. «95 aastat on kool, selle õpilased, õpetajad, lastevanemad, koolitöötajad ja vilistlased kirjutanud kooli oma lugu. Koolil on olnud häid ja halbu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles