Läti valimistulemused on meile kasulikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka valimisjaoskonnas oli laupäeval rahulik õhkkond. Eile alustasid praegusesse valitsuskoalitsiooni kuuluvad erakonnad kõnelusi uue üle.
Valka valimisjaoskonnas oli laupäeval rahulik õhkkond. Eile alustasid praegusesse valitsuskoalitsiooni kuuluvad erakonnad kõnelusi uue üle. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti valis laupäeval uut parlamenti, muudatusi see võimuladvikus ei toonud. Valga linnapea sõnul on see vaid hea.

«Me ei pea hakkama asju uuesti selgitama. Nende valitsus ja ministrid on informeeritud ka Valga ja Valka probleemidest. Ei tule alustada nullist. Pole ju saladus, et sõltume paljuski sellest, mida Riias ja Tallinnas meist teatakse ja kuidas meisse suhtutakse,» rääkis Härk.

Eesti ja Läti on kahtlemata konkurendid, aga Härk usub, et viimase paari-kolme aastaga on selgemaks saanud, et konkurentsist tuleb mõnikord loobuda. «Lätist Valka linnast Valgas tööl käiv inimene on Valkale lahendus. Kui inimesel Valkas tööd ei ole ja ta peaks kolima Riiga, siis äärealad kaotaksid seetõttu. Praegu on lahendus olemas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles