Selguvad maakonna tublimad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa ettevõtluskonverents
Valgamaa ettevõtluskonverents Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuni 12. oktoobrini on käimas üle-eestiline ettevõtlusnädal. Täna kell 10 Valga kultuurikeskuses alanud konverentsi tipphetk ongi maakonna parimate ettevõtete tunnustamine.

Ettevõtluskonverentsil jagatakse välja auhinnad viies kategoorias: parim tootmis-, teenindus- ja turimiettevõte, uustulnuk ja ettevõtluse edendaja. Välja antakse ka eriauhind. Nominente esitas üheksa asutust, kandidaate esitati kokku 19.

Tänasel konverentsil esineb Valgamaa arenguagentuuri juhataja Rein Org teemal «Tugi ettevõtjale». Ülevaate Valgamaa ettevõtlusuuringu tulemustest ja nutikast spetsialiseerumisest Lõuna-Eestis annavad Karl Viiol Tartu teaduspargist ja Garri Raagmaa Tartu Ülikoolist.

Sulev Valner siseministeeriumist annab näpunäiteid, kuidas läbi ettevõtlikkuse kasvatada sissetulekuid. Innovatiivsuse teemal võtab sõna Margo Pärnaku OÜst Greaton.

Kaire Kaur-Daniel Savipott OÜst jagab oma kogemusi, kuidas unistused teoks teha. Väikeettevõtete koostööst, kaubamärgist ja turundusest räägib konverentsil Mats Meriste MTÜst Maavillane. Oliver Loode MTÜst Sangaste Rukkiküla esineb ettekandega, mille teema on «Üheskoos piirkonna ettevõtlust arendamas».

Osavõtjaid tervitab ka maavanem Margus Lepik, konverentsi juhib majandusteadlane Anu Reiljan.

Tänavuse ettevõtlusnädala peateema on «Mõtle suurelt!». Üle Eesti toimub ligikaudu 200 seminari, töötuba, konverentsi, ettevõtete külastust ja teisi sündmusi.

Nädala käigus selguvad EASi konkursi «Ettevõtluse auhind 2014» võitjad viie kategoorias. Valitakse aasta välisinvestor, eksportöör, uuendaja, piirkonna ettevõte ning disaini rakendaja. Samaaegselt selguvad Eesti kaubandus-tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu konkurentsivõime edetabeli konkursi võitjad.

Mõlema konkursi paremate hulgast valitakse tänavu esmakordselt välja Eesti parim ettevõte 2014. Võitjad selguvad pidulikul auhinnatseremoonial 9. oktoobril Telliskivi loomelinnakus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles