Tasub kaaluda Põhjamaade alkoholipoliitika toomist Eestisse

, Noorte Sotsiaaldemokraatide president, Tõrva gümnaasiumi vilistlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kirt
Karl Kirt Foto: Erakogu

Olen alati mõelnud, et debatt avalikus kohas alkoholijoomise üle on tegelikult pseudoteema, sest tihtilugu on alkoholi tarbimine seotud meie kultuuriga. Seaduse jõul ei ole võimalik teha kiireid muudatusi. Seadusandja lootis alkoholi tarbimise lubamisega vähendada ühiskonnas karistamist, anda omavalitsustele suuremad otsustusõigused ning võimaldada inimestel legaalselt näiteks pikniku ajal ühe või kaks siidrit juua.

Ometi tekitas see ühiskonnas suurt poleemikat ning paljud tõdevad, et toona, 2011. aastal tehtud otsuste jaoks pole Eesti ühiskond veel valmis.

Samas peaks ühiskonnas tekkima palju suurem arutelu selle üle, kuidas leevendada vägijookide liigtarvitamist. Ehk on alkohol meile hoopis liiga lihtsasti kättesaadav? Eestis võib paljusid alkohoolseid jooke osta suhteliselt odava hinna eest. Võib juhtuda, et pudel lahjat alkoholi on odavam kui pudel vett. Peaksime ühiskonnas diskuteerima selle üle, kas peame vägijooke nii lihtsalt kätte saama nagu praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles