Otepää Linnamäe uus lift tegi esimese sõidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesena sai lifti proovida lumerõngapargi omanik Raivo Kalda, kes vahepeal kartis, et peab rendilepingu vallaga lõpetama. See hirm siiski teoks ei saanud. «Kui väga tahta, siis on kõik võimalik,» leiab Kalda nüüd.
Esimesena sai lifti proovida lumerõngapargi omanik Raivo Kalda, kes vahepeal kartis, et peab rendilepingu vallaga lõpetama. See hirm siiski teoks ei saanud. «Kui väga tahta, siis on kõik võimalik,» leiab Kalda nüüd. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veel juuli lõpus kaalus OÜ Ugandi Meelelahutus omanik Raivo Kalda kevadel vallaga sõlmitud Linnamäe oru rendilepingu ülesütlemist. Nüüd on murepilved hajunud ja käib kibe valmistumine talvehooajaks.

Eile sai paika lumerõngapargi üks tähtsamaid elemente – tõstuk, mis kelgutajaid tagasi mäe otsa veab. Itaaliast tellitud 84 meetri pikkune seadeldis pandi paika esmaspäeval. Kolmapäevaks olid elektritööd jõudnud niikaugele, et tõstukil sai teha esimest proovisõitu.

«Sellega saab ju peaaegu lennata!» hõiskas Kalda, kui linttõstuk vaikse undamise saatel käivitus. Peamiselt lapsi kelgumäe otsa transportima hakkava riistapuu automaatika on piisavalt turvaline: tekkinud ohust annab teada helisignaal ning masin jääb automaatselt seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles