E-riigis valitseb e-bausk

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Siiri Mängli

Hiljuti käis meediast läbi uudis, et inimesed pelgavad ebausu tõttu musti kasse võtta. «Muretseda nõidade, tuleriitade ja number 13 pärast tundub kummaline ajal, kui oleme siiralt uhked oma e-riigi, Skype´i ja arvukate kõrgtehnoloogiliste saavutuste üle,» ütles Mari Hagi Varjupaikade MTÜst.

«Et seda uskumatuna näivat fakti kontrollida, otsustas kodutute loomade varjupaik kuulutada oktoobri musta kassi kuuks. Nii ongi 15.–30. oktoobrini kõikidest meie varjupaikadest Võrus, Valgas, Viljandis, Pärnus ja Virumaal võimalik adopteerida must kass ilma tavapärase loovutustasuta,» sõnas Hagi.

Miks võtta kass varjupaigast? «Sellepärast, et kõik meie kassid on kiibistatud, vaktsineeritud, steriliseeritud/kastreeritud. Seega ei ole uuel omanikul muret soovimatult sündinud pesakondade pärast ja looma kadumise korral on võimalik kiibi järgi omanik üles leida,» selgitas Hagi.

Võttes kassi varjupaigast, teed topeltheateo: pakud loomale kodu ning võimaldad varjupaigal pakkuda peavarju seni tänavatel ja prügilates elanud kassidele. Hagi sõnul töötavad varjupaikade kassitoad täisvõimsusel ja koha broneerimissoove ja -vajadust oleks rohkem kui mõnel eliithotellil. 

«Kui sinu kodus ja südames on ruumi ühe musta iluduse jaoks ja sa ei usu, et inkvisitsiooniaeg võiks tagasi pöörduda, võta ühendust lähima varjupaigaga ja tule külla,» lisas Hagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles