Liit lükkas täisteratooted luubi alla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toiduliit alustast kampaaniat, mille eesmärk on tutvustada täisteratoodete kasulikkust.

Liidu juhi Sirje Potisepa sõnul pole Eestis piisavalt selgust, millistele kriteeriumitele täisteratoode vastab, mille poolest ta erineb mittetäisteratootest, mida näitab kiud­ainete sisaldus ning kuidas see on seotud täisteratoodetega.

«Viimane rahvastiku tervisekäitumise uuring näitab, et 28% rahvastikust ei tarvita üldse rukki- ja teraleiba ning sepikut või terasaia ei söö 67% inimestest,» tõi Potisepp näite. Ta lisas, et tervislik ja tasakaalustatud toitumine on üha olulisem ka Eestis, kus kasvab ülekaalulisus täiskasvanute ja laste hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles