Koolides tuleb energiasäästunädal

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu osales Valgamaa koolidest projektis Otepää gümnaasium. 2011. aasta võidutöö pärines aga Tsirguliina keskkoolist.
Mullu osales Valgamaa koolidest projektis Otepää gümnaasium. 2011. aasta võidutöö pärines aga Tsirguliina keskkoolist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) kutsub kõiki Eesti koole korraldama 10.–16. novembrini oma koolis energia- või keskkonnasäästuga seotud üritusi. Üleskutse eesmärk on innustada väikesi algatusi ning panna lapsi energiasäästu teemadele mõtlema ning lahendusi pakkuma. Üritus toimub energiasäästunädala käigus juba neljandat korda ning ka seekord oodatakse osalema kõiki alg-, põhi- ja keskkoole.

«Noored on varasematel aastatel tulnud silmapaistvate avastuste peale. Näiteks tegid eelmisel aastal Võsu kooli õpilased vanadest ajakirjadest ja kogutud riietest toolid. Lihtne ja samas väga ressursitõhus lähenemine,» rääkis KIKi juhatuse liige Lauri Tammiste. «Hea, kui saame innustada koolinoori korra aastas selliseid lahendusi välja mõtlema ja keskkonnaalaseid tegevusi oma koolis eest vedama.» 

Eelmisel aastal tegid peaauhinna väärilist teavitustööd Konguta lapsed, kes andsid välja ajalehe Säästukas, korraldasid teadlaste öö ja tegid jäätmetest kunsti. Antsla õpilased kaasasid aga terve kooli säästma toitu, koguma taarat, vanu patareisid ja tehnikat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles