Progetiiger saabub Tõrva

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva gümnaasium
Tõrva gümnaasium Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse korraldatud ProgeTiigri õpilaskonkurss «Tuleviku õpperuum 2050!» saab avapaugu 11.—17. oktoobrini tähistataval üleeuroopalisel programmeerimisnädalal Code Week. Üle Eesti on rohkem kui 600 õpilast loonud arvutimänge, roboteid, animatsioone, mobiilseid äppe ning muusikapalasid, mis tulevad esitlemisele 13 maakondlikul kohtumisel.

ProgeTiigri õpilaskonkursil osaleb õpilasi vanuses 5–19, osalejad on jaotunud kahe- kuni viieliikmelistesse meeskondadesse. Maakondlikesse voorudesse on end registreerinud üle 200 meeskonna, kus kokku on üle 600 õpilase. 

Konkursil peavad õpilased looma sellise tuleviku õpperuumi, kus neile endile meeldiks õppida. Töid saab esitada viies kategoorias: arvutianimatsioon või -mäng, robotid ja tuleviku õpperuum, muusikapala «Koolikell», 3D-graafika, mobiilne äpp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles