Kährikud kipuvad kaevu kukkuma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetud kährik jooksis metsa.
Päästetud kährik jooksis metsa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval, 13. oktoobril kell 12.53 sõitsid Karula vabatahtlikud päästjad Karula valda Käärikmäe külla, kus aitasid kahe meetri sügavusest vanast drenaažikaevust välja kähriku.

Viimati tuli Valgamaa päästjatel Valgamaalasele teadaolevalt kährikut kaevust välja aidata umbes kuu aega tagasi. Nimelt kutsuti 12. oktoobri hommikul kell 6.59 päästjad Hummuli valda Kulli külla, kus nad samuti aitasid välja kahe meetri sügavusse kuivenduskaevu kukkunud kähriku.

Tavaliselt elab kährik urus. Ta võib selle ise kaapida, aga võib üle võtta ka mägra või rebase tühja uru. Kuid ta võib elada ka kaljulõhedes, juurtealustes tühemikes, vanades punkrites ja kaevikutes, rabas turbaaunades ja maharaiutud võsa hunnikutes. Niisiis ei ole ta elupaiga suhtes valiv. Enamasti on pesa kõrvalises võsastunud kohas, aga võib asuda ka küla või tee lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles