Valgamaa inimesed said ministrilt kiita

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse väisas Valgamaad.
Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse väisas Valgamaad. Foto: Kaja Mõts

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse väisas eile, 14. oktoobril Valgamaad, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts. Visiit algas sõjaaja tervishoiukorralduse seminari külastusega Otepääl ja lõppes kohtumistega Valgas.

Maakonnakeskuses kohtus Kruuse esmalt puuetega inimestega ja nendega tegelevate organisatsioonide esindajatega. Kohtumisel keskenduti töövõimereformi teemadele.

«Mul on hea meel näha, kui aktiivsed on eakad ja vähenenud töövõimega inimesed,» tunnistas Kruuse, kes külastuse ajal uudistas lähemalt ka Valga puuetega inimeste koja kasutatavaid jõu- ja treeningsaale. «Inimesed ei jäta kasutamata suurepärast võimalust end liigutada, et püsida tervemana ja nooruslikumana,» lisas Kruuse.

Samuti tunnustas minister Kontaktikeskuse OÜ töötingimusi, mis pakuvad sobiva töökoha inimestele, kes soovivad töötada paindliku tööajaga või osakoormusega – näiteks väikelastega kodus olevad vanemad, vanemaealised, üliõpilased või osaliselt töövõimetud inimesed.

Minister tutvus veel Aclima Baltic ASi tööruumidega. «Õmblusettevõtte tööruumid on suurepärane näide turvalisest ja töötajasõbralikust töökeskkonnast,» rõhutas hiljuti ergonoomiakonverentsi avanud minister.

Päeva lõpus külastas tervise- ja tööminister Urmas Kruuse maakonna haiglat. Kohtumisel arutati Valga haigla arenguplaane. Kohale tulnud omavalituste esindajatega vesteldi tervisekeskuste teemadel. Kruuse pooldab, et  Eestis tekiksid moodsad tervisekeskused, kus töötaksid perearstid, õed, ämmaemandad, füsioterapeudid ning esmatasandi meditsiiniabi oleks inimestele võimalikult kodu lähedale toodud.

Ministrit saatis Valga maavanem Margus Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles