Külastuskeskuse mõte võtab mulkide seas taas tuld

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgimaa arenduskoja tegevjuht Anneli Roosalu (vasakul) ja Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender rõõmustavad selle üle, et Sooglemäe häärber sai uue laastukatuse. Sellest peaks saama alguse Mulgimaa sümboliks kujundatava kompleksi ülesehitamine.
Mulgimaa arenduskoja tegevjuht Anneli Roosalu (vasakul) ja Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender rõõmustavad selle üle, et Sooglemäe häärber sai uue laastukatuse. Sellest peaks saama alguse Mulgimaa sümboliks kujundatava kompleksi ülesehitamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki pool kümnendit tagasi Ala külla Sooglemäele ostetud talukompleks, millest on plaan teha Mulgimaa elu tutvustav keskus, on vahepeal varjusurmas olnud, tahetakse see siiski täies hiilguses üles ehitada.

Kevadest Mulgi kultuuri instituuti juhtiv Kaja Allilender ütles, et külastuskeskuse mõte hakkab taas tuld võtma. «Moodustatud on Mulgimaa ettevõtjate ja omavalitsusjuhtide töörühm, mis vaatab üle vanad projektid ning püüab nende järgi tulevikku kujundada. Toimuvad arutelud ja ümarlauad,» sõnas ta.

Keskuse väljaehitamine nõuaks mitu miljonit eurot, selleks otsitakse raha eurofondidest, näiteks varem toetuse andmisest ära ütelnud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles