Otepää delegatsioon tutvus Sillamäe ja Narvaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavalitsus
Otepää vallavalitsus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää valla delegatsioon külastas 15. ja 16. oktoobril Sillamäed ja Narvat, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova. Tutvuti Sillamäe ja Narva linnavalitsustega, külastati Sillamäe sadamat ja Narva elektrijaama ning muid olulisi asutusi.

Otepää delegatsioon kohtus Sillamäel linnavolikogu esimehe Jelena Koršunova ja linnapea Tõnis Kalbergiga. Väga huvitavaks kujunes Otrokova teatel Sillamäe sadama külastus, kus ülevaate sadama tegutsemisest ja ajaloost andis otepäälastelegi tuttav ettevõtja, Silmet Grupi juhataja Tiit Vähi.

2005. aasta 14. oktoobril avati Sillamäe sadam. See on Euroopa Liidu kõige idapoolsem sadam ja Eesti suuruselt teine merekaubasadam, mis etendab üha kasvavat rolli Eesti ja eriti Kirde-Eesti transpordisüsteemis ning majanduses tervikuna. Süvis kaide ääres on kuni 16 meetrit, mis võimaldab teenindada kõiki laevu, mis sisenevad Läänemerre läbi Taani väinade.

Avatud on Sillamäe ja Ust-Luga vaheline regulaarne parvlaevaühendus. Samuti on Sillamäe sadam oluline tööandja piirkonnas, siin saab tööd ligi 500 töötajat. Otepää valla delegatsiooni Sillamäel saatis Silport Kinnisvara ASi juhatuse liige Tõnis Seesmaa.

Narvas külastati muuseumi, hooldekodu ja elektrijaama. Linna saavutustest ja probleemidest andsid ülevaate  linnavolikogu esimees Tarmo Tammiste ja linnapea Eduard East ning linnaametnikud.

Otepää valla delegatsioon külastas Eesti Energia Narva elektrijaama ning kohtus sealse juhi Tõnu Aasaga.  Elektrijaamad on Eesti suurim ning Balti regiooni üks tähtsamaid elektrienergia tootjaid. Ettevõte varustab elektrienergiaga Eesti tarbijaid ja soojusenergiaga Narva linna, ekspordib elektrienergiat Baltimaadesse ning varustab Estlinki merekaabli kaudu elektriga ka Põhjamaade elektriturgu.

«Nii Narvas kui ka Sillamäel esitati küsimusi Otepää pideva võimuvõitluse teemadel. Nendes omavalitsustes on stabiilsus ja seda on linna arengust kohe näha,» ütles Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal.

«Väga huvitav oli näha, kuidas korraldatakse kohalikku poliitikat. Narvas ja Sillamäel pööratakse väga suurt tähelepanu ettevõtlusele ning püütakse teha kõik, et see areneks. Näiteks Narvas on edukalt läbi viidud mitu europrojekti, eelmisel aastal taotleti kokku 30 miljonit eurot. Meil on neilt palju õppida.» Raidal lisas ka, et meeldiv oli kuulda, et konfliktid Venemaal ja Ukrainas pole venekeelset elanikkonda mõjutanud.

Otepää valla delegatsiooni koosseisus olid vallavolikogu esimees Jaanus Raidal, vallavanem Kalev Laul, vallavolikogu liikmed Siim Kalda ja Viljar Teder, vallavalitsuse liige Mare Raid, Otepää tervisekeskuse juhataja Andres Arike ja kommunikatsioonijuht Monika Otrokova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles