Haigla kehtestas seoses viirusnakkusega üleeile külastuspiirangu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haiglas on külastuspiirang.
Valga haiglas on külastuspiirang. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäevast kehtestas Valga haigla seoses noroviirusnakkusega külastuspiirangu õendus-hooldusosakonnas. Haiguse vaibumiseni ei võeta osakonda ka uusi patsiente.

Kuna külastuspiirang ei puuduta tervet haiglat, vaid ainult üht osakonda, ei ole infot üleval haigla välisuksel, vaid vastavasse osakonda viival uksel. Haigla ülemõe Anastassia Oru sõnul on viiruse leviku võimalus alati olemas, kuid haigla teeb kõik endast oleneva, et seda tõkestada. «Osakonna personal on täielikult teadlik, kuidas peab vastava haiguspuhangu korral käituma ja mida tegema.»

Ülemõde lisas, et kui viirus ettevaatusabinõudest hoolimata ikkagi peaks edasi levima, laiendatakse külastuskeeldu ka teistele osakondadele. «Praegu küll ei oska rohkem midagi täpsemalt öelda ega ette arvata. Viiruse leviku kohta on mitu versiooni: väidetavalt levib see otsese kontakti teel, kuid mõne allika järgi ka piisknakkusena,» lisas Org.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles