Noorteparlament ootab kandideerima

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Täna, 20. oktoobril algab noorteparlamendi delegaatide kandideerimine. Seal asub tööle kokku 101 delegaati üle Eesti ning kandideerida võivad kõik noored vanuses 13–26 aastat.

Noorteparlament on MTÜ Lastekaitse Liit ja Eesti Õpilasesinduste Liidu eestvedamisel toimuv noortele suunatud projekt, mille peamine eesmärk on kaasata noori riiklikesse otsustusprotsessidesse ning anda neile seeläbi võimalus kaasa rääkida neid puudutavatel teemadel.

Eemärgi täitmiseks kohtub noorteparlament kaks korda aastas Riigikogus – 5.detsembril 2014 ja aprillis 2015. Vahepealsel ajal viiakse läbi ka avalikke foorumeid igas maakonnas. Kohtumistel Riigikogus töötab noorteparlament viies komisjonis. Mis komisjonides täpsemalt, selgub pärast delegaatide kandideerimise lõppu.

Käesoleval aastal tuleb noorteparlament kokku esimest korda. Tegu on «101 last Toompeale» noortefoorumist välja kasvanud ettevõtmisega.

Kandideerimine toimub Noorteparlamendi kodulehel.

Projekti on rahaliselt toetanud Euroopa Komisjon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles