Festivalil ragistas end võitjaks Vox Populi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Lauluragin 2014"
"Lauluragin 2014" Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Nädalavahetus oli Valga kultuurikeskuses elamusterohke. Kümne väljavalitud koori ning pea kolmesaja laulja osalusel sai esimest korda teoks pop- ja džässkooride konkurss-festival Lauluragin.

Kümme finaali pääsenud koori valiti välja demokonkursi põhjal, kuhu laekus 14 osalussoovi. Kui laupäevasel galakontserdil tutvustasid kollektiivid end vabalt valitud lugudega, siis võistulaulmise ajal tuli pühapäeval esineda kohustusliku kavaga. Selle pikkus tohtis olla maksimaalset kümme minutit ning esitada tuli üks Eesti autori ja üks maailmaklassika pop- või džässteos.

Eesti autoritest sai kuulda Rein Rannapi, Horre Zeigeri, Evald Vainu, Jaak Tuksami, Arne Oidi, Riine Pajusaare, Aarne Vahuri ja Joel Steinfeldti laule. Välismaisest heliloomingust tuli peale muusikalidest tuntud lugude teiste hulgas ettekandele Freddie Mercury ja Stevie Wonderi loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles