Valgamaal puhkes suures kivihoones tulekahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 9.01 sai häirekeskus teate, et Valgamaal Karula vallas Kaagjärvel tuleb kahekorruselise kivimaja räästast suitsu.

Kohapeal selgus, et põleb Kaagjärve-Alamõisa töölistemaja, mis 1999. aastal ka kultuurimälestiseks tunnistatud. See on suur kivihoone, kus praegu eluruume pole. Ühe sündmuspaigal viibinud kohaliku elaniku sõnul kasutab aga majas asuvaid ruume üks mesinik.

Infot kinnitas ka päästeameti Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. "Kunagi oli hoones tõesti elatud, ent praegu oli see täis mesinikule kuuluvaid tööriistu."

Kuigi majast tuli mõnda aega paksu suitsu, leeke näha polnud. Esialgu ei olnud ka teada, kas majas võis põlengu hetkel viibida inimesi. Igaks juhuks saadeti sündmuspaigale ka kiirabibrigaad ja suitsusukeldujad. Kell 11.10 kinnitas Kiik, et majas õnneks siiski inimesi polnud.

Tema sõnul käisid siis veel hoone järelkustutustööd. Osa päästjaid oli aga juba selleks ajaks sündmuskohalt lahkunud.

Põlengut olid kustutamas päästjad nii Valga- kui Võrumaalt. Kohal on Valga, Tõrva, Antsla, Mõniste ja Tõrva päästekomandode päästjad, samuti Karula vabatahtlikud pritsimehed.

Elumaju läheduses polnud ning ei tekkinud ka ohtu, et põleng leviks edasi mõnesse teise ligidalasuvasse hoonesse.

Põlengu tekkepõhjuse kohta päästeameti kommunikatsioonijuht kella 11.10 paiku veel seletusi anda ei osanud. "Menetlejad on teel sündmuskohale. Esialgsetest põhjustest saame rääkida pärastlõunal," kinnitas ta.

Muinsuskaitseameti Valgamaa vaneminspektor Mari-Liis Paris on kultuurimälestiste riikliku registri andmetel hoonet viimati inspekteerinud 2008. aastal. Toona on ta hoone seisundit hinnanud rahuldavaks. Veel viis aastat varem, 2003. aastal oli mälestise seisundit hinnatud heaks. Hoone on osa Eesti suurimast mõisa juurde kuulunud tööstuskompleksist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles