Ilm kisub talviseks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää on muutunud väga nõrgaks. Foto on illustreeriv
Jää on muutunud väga nõrgaks. Foto on illustreeriv Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna, 22. oktoobril katab Eestit kõrgrõhkkonna lõunapoolne serv. Puhub tugev ida- ja kagutuul, põhjarannikul ka kirdetuul, puhanguid on sisemaal 12-13 m/s, saartel ja rannikul 15-18 m/s. Tuult tõstab väike osatsüklon, mis liigub üle Taani väinade Poola poole. Selle sajud Eestini ei ulatu ja meie ilm on vähese ja vahelduva pilvisusega ning olulise sajuta. Õhutemperatuur on päeval -1..+3°C.

Neljapäeval ja reedel on kõrgrõhkkonna servas sajuta ilm. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Kirdevoolus lisandub külmemat õhku ja temperatuur on öösiti -2..-8°C. Pole välistatud, et kohati langeb see veel paar-kolm kraadi madalamale. Päeval tõuseb temperatuur -2..+2°Cni, saartel võib kraad-paar kõrgem olla.

Laupäeval püsib Eesti veel kõrgrõhkkonna loodeservas ja ilm on sajuta. Skandinaaviasse laieneb aga Norra merelt madalrõhkkond ning tõstab Eesti rannikuvetes lõuna- ja edelatuule tugevaks. Õhutemperatuur on öösel -5..+1, saartel tõuseb kuni +3°C, päeval 0..+4°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles