Nutilabori töötoad alustasid tegevust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte nutilabor Käärikul.
Noorte nutilabor Käärikul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vaata Maailma SA ootab kõiki 9–16aastaseid arvuti- ja mobiilisõpru oktoobris ja novembris Nutilabori tasuta töötubadest osa võtma, andis teada sihtasutuse kommunikatsioonijuht Rica Williams.

Eriti oodatud on just need, kellel puudub varasem kokkupuude IT-alase huvitegevusega, sest töötoad on mõeldud algtasemele. Teemad on mobiiliäppide tegemine, Scratch programmeerimine, robootika ja Kodu Game Lab mängude programmeerimine.

Esimesed töötoad on juba täna, 23. oktoobril Võrus ning 24. oktoobril Pärnus. Lisaks on töötoad ka näiteks Ilmatsalus, Pärnu-Jaagupis, Türil, Viljandis, Tilsis, Kärdlas, Sindis, Paikusel ja Valgas. Töötubasid viivad läbi Nutilabori juhendajad ja teised asjatundjad.

«Korraldasime suvel viiepäevase Nutilaagri ning saime noortelt osalejatelt väga hea tagasiside. Kuna huvilisi oli palju rohkem kui kohti, siis otsustasimegi lisaks ka töötubasid läbi viia,» selgitas Nutilaboreid korraldava Vaata Maailma sihtasutuse juhataja Kristi Kivilo.

Töötoad on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine Nutilabori kodulehel. Töötoad on osa Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) IKT-valdkonna populariseerimise projektist «Kõik on IT» ning need viiakse läbi koostöös MTÜga Robootika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles