Päästjad said haiglast äreva väljakutse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppusel osalevad Valgamaa päästepiirkonna Valga ja Tõrva päästekomandod ning Võrumaa päästepiirkonna Antsla päästekomando.
Õppusel osalevad Valgamaa päästepiirkonna Valga ja Tõrva päästekomandod ning Võrumaa päästepiirkonna Antsla päästekomando. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 23. oktoobril toimus Valga haiglas õppus, kus raviasutus ja operatiivteenistused harjutasid koostööd patsientide suuremahulisel evakuatsioonil ja tulekahju kustutamisel.

Haigla personal sai läbi mängida tulekahju häirele esmast reageerimist ning õnnetuse tagajärgedest tulenevat vajadust töö ümberkorraldamiseks. Oluline oli ka koostegutsemise harjutamine õppusele kaasatud Läti pääste- ning politseiüksustega.

Õppusel matkiti õnnetust, kus elektrisüsteemi lühisest süttis ühe palati sisustus ja  suits levis hoone kolmandal korrusel asuvasse kirurgia osakonda. Patsientidel ei õnnestunud iseseisvalt osakonnast lahkuda ja neid evakueeriti päästjate abiga. Politsei korraldas evakueeritute kogunemispunktide tööd ning tagas nende turvalisuse.

Õppuse peakorraldaja Alar Roop rääkis, et õppus sujus plaanipäraselt. „Esmakordselt kasutati õppusel Lätist Valka päästekomando redelautot ja Eesti päästjatel õnnestus näha, kuidas autot inimeste kõrgustest päästmiseks kasutatakse,“  sõnas Roop. „See oo Eesti-Läti piiriülese koostöö projektiga soetatud tehnika, mis reageerib ka siiapoole piiri.“ Roop edastas ka suured tänud kõigile õppuse osalejatele ja ettevalmistajatele.

Õppusel osalesid Lõuna päästekeskuse Valgamaa päästepiirkonna Valga ja Tõrva päästekomandod ning Võrumaa päästepiirkonna Antsla päästekomando.

Koostööpartneritena osalesid õppusel AS Valga Haigla, Valga politseijaoskond ning Läti Vabariigi Valka pääste- ja politseiüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles