Turist tahab tegevusrohket puhkust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve puhkekodus peatus suvekuudel turiste veidi vähem kui mullu. 40 protsenti külastajatest olid välismaalased, kellest umbes pool tuli Soomest.
Pühajärve puhkekodus peatus suvekuudel turiste veidi vähem kui mullu. 40 protsenti külastajatest olid välismaalased, kellest umbes pool tuli Soomest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi turiste Valgamaal sel suvel pisut vähem käis kui mullu, jäid nad see-eest siia kauemaks pidama. Seda küllap tänu tegevuspakettidele, mille vastu turismiettevõtjate kinnitusel huvi üha kasvab.

Sangaste lossi perenaise Heili Freimanise sõnul läks suvehooaeg neil väga kenasti. «Külastajate arvu me täpselt kokku löönud ei ole, kuid kindlasti saan öelda, et eelmise aastaga võrreldes on neid käinud tunduvalt rohkem. Aasta lõpuks loodame jõuda 20 000 külastajani. Olen väga rahul,» sõnas ta. Perenaise sõnul oli sel suvel eriti palju lätlasi, kes tulevad suurte gruppidena ja tellivad giidiga lossiekskursiooni.

Kuna lossil on suur saal ja korralikud hotellitoad, peetakse majas palju suuri pidusid ja pulmi. «Info liigub suust suhu ja üha rohkem on välismaalaste pulmi,» nentis Freimanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles