Nobenäpud meisterdasid vöösid ja maalisid portselani

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula naisseltsi ruumides õppisid käsitööhuvilised naised laupäeval lapivööd tegema. Koidu Ahk (vasakult), Eha Saan ja juhendaja Virve Niilisk sätivad käärlauale vöölõimeid.
Karula naisseltsi ruumides õppisid käsitööhuvilised naised laupäeval lapivööd tegema. Koidu Ahk (vasakult), Eha Saan ja juhendaja Virve Niilisk sätivad käärlauale vöölõimeid. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Laupäeval tegutsesid üle Eesti mitut sorti käsitöökojad. Karula vallas said huvilised meisterdada lapivööd ja hingelaternat ning maalida portselani.

Karula naisseltsi majas alustasid naised Virve Niiliski juhendamisel lapivööde meisterdamisega juba hommikul. «Esmalt tutvusime teooriaga ja alles siis hakkasime lapivööd valmistama,» sõnas Niilisk. Juhendaja on agar iseõppija ning kirivöö tegemise selgeks õppinud kursustel käies. «Kui asjast juba aimu, on väga edukalt võimalik lapivöö valmis teha raamatu «Lapilised vööd» abil,» kinnitas ta.

Kui naisseltsi majja jõudsin, olid naistel vöölõimed käärlauale üles kääritud ning asuti parajasti neid raamile panema. Vöö valmistamine on peen ja aeganõudev töö. «Kui teha iga päev kaheksa tundi, kulub nädal aega,» sõnas Niilisk. Töötuppa oli kohale tulnud kümmekond naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles