Tondilossid hakkavad linnapildist kaduma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjalt seisvad hooned kipuvad aeg-ajalt põlema: kas hooletusest või tahtliku süütamise tõttu. Vahtra poe hoones põles praht selle kuu algul.
Tühjalt seisvad hooned kipuvad aeg-ajalt põlema: kas hooletusest või tahtliku süütamise tõttu. Vahtra poe hoones põles praht selle kuu algul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Linnaarhitekti sõnul peaks üks Valga tondilossidest juba sel aastal kaduma. Tööd aga jagub veel kauaks, kuna täpsustatud andmetel on linna korterelamutest ligi veerand tühjad.

Pool aastat tagasi sai linn enda valdusesse Vahtra 1 krundi, kus peal kunagise poe räämas hoone. Just endisest kauplusest saab Valga linnavalitsuse linnaarhitekti Jiri Tintera sõnul esimene tondiloss, mis lähiaastatel linnapildist kaob.

«Omanik sai aru, et tal ei ole selle varaga midagi peale hakata. Väärtust sellel ju ei ole,» lisas Tintera. Volikogu on juba andnud nõusoleku hoone lammutada ning vajalik summa on olemas. «Hinnapakkumised on võetud ning loodetavasti jõutakse lammutamisega veel selle aasta numbri sees ühele poole,» on linnaarhitekt lootusrikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles