Endine Valga linnajuht võitleb korruptsiooniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Veedla
Aarne Veedla Foto: Marina Puškar / Postimees

Eile, 30. oktoobril registreeris Viru maakohtu register Maardu linnas tegutseva korruptsioonivastase laboratooriumi. Maardu linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Nikolai Degtjarenko edastas Maardu linnapeale Nikolai Vojeikinile kutse telesaates osalemiseks, kus linnajuht annab ekspertidele aru olukorrast linnas.

Korruptsioonivastase laboratooriumi siht on koos linnavolikogu liikmetega põhjalikult analüüsida Maardu linnavalitsuse majanduslikku tegevust, sealhulgas linnavalitsuse nimel sõlmituid lepinguid. Kavas on rida ettevõtmisi, mis on suunatud korruptsiooni ennetamisele ja ärahoidmisele linnas.

Laborit hakkab juhtima Nikolai Degtjarenko. Tema sõnul on initsiatiivi põhjus, millega on liitumas ka teised ühiskondlikud organisatsioonid, linnaelanike sagenenud kaebused linnavõimude tegevuse peale.

«Räägime linna arengust ja sellest, et kõige eest, mis toimub linnas, peab vastutama linnapea. Teda kutsumegi vastama ebameeldivatele küsimustele, mida esitavad eksperdid telesaate käigus,» märkis rahvasaadik Degtjarenko.

Laboratooriumi töö juurde kaasatakse eksperdid, kellel on kogemusi korruptsioonivastases võitluses, sealhulgas ka omavalitsustes.

Ekspertide hulgas on näiteks endine justiitsminister, Viimsi vallavanem, vandeadvokaat Urmas Arumäe, endine Riigikogu liige ja Valga linnavolikogu esimees Aarne Veedla ning Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni liikmed. Kavatsetakse alustada koostööd organisatsiooniga Transparency International Estonia.

Rikkumiste esinemiste puhul esitab korruptsioonivastane labor avalduse õiguskaitseorganitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles