Bussiinfo otsimine mobiilis kogub populaarsust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: peatus.ee

Üleriigiline ühistranspordiinfo otsimine mobiiltelefonides aadressilt m.peatus.ee kogub üha rohkem populaarsust – seda teeb juba neljandik kõigist transpordiinfo lehekülje peatus.ee külastajatest, andis teada maanteeamet.

Maanteeameti ühistranspordi osakonna peaspetsialisti Allan Brandti sõnul pakub m.peatus.ee sarnaselt www.peatus.ee põhilehega võimalust vaadata kõigi ühistranspordiliikide sõiduplaane ning leida reisiplaneerija abil sobivaim teekond. 

«Lisaks on võimalik otsida enda asukohale lähimaid peatuseid, kasutada reisiplaneerija otsingut oma asukohast ning vaadata varem vaadatud peatuseid ja otsinguid,» selgitas Brandt. Ta lisas, et m.peatus.ee puhul ei ole tegemist mobiiliäpiga, vaid nutiseadmetele optimeeritud veebilehega. See tähendab, et m.peatus.ee on kasutatav kõigi operatsioonisüsteemidega mobiilitelefonide kasutajatele.

Juunis kasutusele võetud m.peatus läks täie hooga käima alates augustist, kui kõik põhilehte mobiilsete seadmetega väisajad sinna suunati. Septembri jooksul kasutati erinevaid transpordiliike hõlmavat üleriigilist ühistranspordiinfo lehekülge peatus.ee 420 000 korda ning 144 000 korral tehti seda mobiiltelefoni abil m.peatus.ee kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles