Ornitoloogid ootavad teateid haruldastest kohtumistest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta linnu projektiga tutvustasid ornitoloogid jäälindu väga paljudele Eestimaa elanikele, kes tänu sellele oskavad edaspidi jäälindu looduses tähele panna ja väärtustada.
Aasta linnu projektiga tutvustasid ornitoloogid jäälindu väga paljudele Eestimaa elanikele, kes tänu sellele oskavad edaspidi jäälindu looduses tähele panna ja väärtustada. Foto: Vivian Ainsalu

Käesoleva aasta linnuks on Eesti ornitoloogiaühing valinud jäälinnu. Valiku põhjus oli vajadus saada rohkem teada selle vähearvuka linnuliigi levikust, arvukusest ja elupaigavalikust Eestis. Seepärast ongi ühing aasta jooksul kogunud teateid jäälinnuvaatluste kohta, mida praeguseks on kogunenud juba üle 400.

Seoses jäälinnuaasta peatse lõppemise ja kokkuvõtete tegemisega palub ühing hiljemalt 7. novembriks teada anda kõigist kohtumistest jäälinnuga. Oodatud on kõik vaatlused, mis on tehtud alates 2013. aasta novembrist. Eriti väärtuslik on info pesapaikade kohta. Vaatlused palutaske ise kaardile märkida aasta linnu kodulehel.

Kes ei soovi oma vaatluskohti avalikustada või muul põhjusel kaardile märkida, sellel palutakse võimalikult täpse info saata e-postiga jäälinnuaasta eestvedaja Riho Kinksi meiliaadressile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles