Lasteasutuste ohutus on oluliselt paranenud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalt on tunnustatute hulgas aasta tööandjana Valga lasteaed Buratino.
Valgamaalt on tunnustatute hulgas aasta tööandjana Valga lasteaed Buratino. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tehnilise järelevalve amet (TJA) viis läbi üle-eestilise munitsipaallasteasutuste elektripaigaldiste järelevalve. Amet soovis saada ülevaate paigaldiste ohutusalasest olukorrast lasteaedades, üldharidus- ja huvikoolides ning nende vastavusest seaduse nõuetele. Tulemused näitavad, et nõuetele vastavate elektripaigaldiste arv on viimase paari aastaga oluliselt suurenenud.

Esialgse kontrolli tulemused näitasid, et kampaania alguses 2012. aastal olid elektripaigaldised täiesti korras vaid 46% lasteasutustest, korrastamisega tegeles 16% asutustest, nõuded olid täitmata 14% asutustest ning andmed puudusid 24% asutuste elektripaigaldiste kohta.

Praeguseks on TJA-l andmed 1135 lasteasutuse kohta, 91% neist on elektripaigaldised täiesti korras ja omavad nõuetekohasuse tunnistust. Tehniline kontroll on veel lõpetamata 8% ning erinevatel põhjustel tegemata 1% lasteasutuste elektripaigaldistes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles