Kokku said laste- ja noortesõbralike linnade esindused

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seminari kutsus kokku UNICEF Eesti tegevjuht Toomas Palu.
Seminari kutsus kokku UNICEF Eesti tegevjuht Toomas Palu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Oktoobri viimasel päeval kogunes UNICEF Eesti laste- ja noortesõbralike linnade juhtgrupp kahepäevasele koolitusseminarile, andis teada Põlva vallavalitsuse teabespetsialist. Kokku tuldi, et kuulata, mida uut linnades viimase kahe aasta jooksul laste ja noorte heaks tehtud on ning üheskoos genereerida uusi ideid. Seminaril osalesid 14 linna, sealhulgas Valga, esindajad.

Linnale omistatav laste- ja noortesõbraliku linna tiitel ei ole lõppkokkuvõte, vaid järjepidev protsess. Kokku tuldi juba teist korda, et teha ülevaade linnade viimastest sellealastest tegevustest.

Neljateistkümne linna esindajad kuulasid üksteise kogemusi, rõõme ja muresid ning tõdesid, et sarnaselt pakutakse lastele ja noortele palju erinevaid heatasemelisi teenuseid, innustatakse omaalgatusi ja kaasatakse noori otsuste tegemisse.

Seminari kokkukutsuja, UNICEF Eesti tegevjuht Toomas Palu sõnas, et linnadel on palju sarnaseid probleeme, mille üle on koos hea arutleda ning formuleerida ühiselt võib-olla isegi mõningad ettepanekud riigile.

«Sellist ühist, ametkondadeülest kokkusaamist, kus asjadest rääkida, on valdkonna inimestele vaja. Kohalikud harjuvad igasuguste uute ettevõtmistega ruttu ära, kuid võõras, kes linna külastab, märkab uut ja paneb tähele. Ka on oluline hinnata seda, mis juba olemas on. Muidugi, alati saab paremini, kuid ka olemasolevat tuleb hinnata ja märgata,» ütles Palu.

Eestis ühena esimestest UNICEFi laste- ja noortesõbraliku linna tiitli saanud Tartu linna abilinnapea Tiia Teppan märkis, et huvitav ja inspireeriv oli seminaril kuulda teiste linnade saavutustest ja sündmustest. Tartu eristus seekord oma mobiilse noorsootöö kontaktmeetodiga.

UNICEFi laste- ja noortesõbraliku linna tiitli on pälvinud 14 Eesti linna. Lisaks Valgale on selleks saanud Tartu, Põlva, Võru, Valga, Narva, Rakvere, Kunda, Viljandi, Haapsalu, Pärnu, Tallinn, Saue, Jõhvi ja Kuressaare.

Järgmisel nädalal on Eesti laste- ja noortesõbralikud linnad kutsutud sotsiaalministri Helmen Küti pidulikule vastuvõtule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles