Millal on õige aeg hakata katma talvituma jäänud lindude söögilauda?

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi vahel on seltskond üsna kirju, toimetavad lindude talvise söögilaua ääres peamiselt rasvatihased.
Kuigi vahel on seltskond üsna kirju, toimetavad lindude talvise söögilaua ääres peamiselt rasvatihased. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Kuigi on novembri algus, ei ole püsivad külmad veel saabunud. Siiski on siin-seal näha, et inimesed toidavad juba aedadesse kogunenud linde. On see aga õige ja vajalik?

«Ühest vastust sellele küsimusele anda on raske,» sõnas keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist, bioloog Tõnu Talvi. «Ühest küljest saavad nad väga kenasti hakkama, kui neid ei toideta. Inimeste pakutav on lindudele pigem lisa- kui põhitoit. Teisalt on see oluline karmi külmaga talvel – suurendab nende ellujäämisvõimalusi.»

Talvi lisas, et lindude toitmise puhul on tegemist julgemate ja nutikamate isendite toetamisega, sest kaugeltki kõik tiivulised ei tule inimese lähedusse, suurem osa jääb siiski talveks metsa varjule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles