Otepää valla aasta isa on selgunud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla aasta isa 2014 Heikki Must
Otepää valla aasta isa 2014 Heikki Must Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää naisselts valis valla aasta isaks Heikki Musta. Tiitel antakse üle kontsertaktusel 8. novembril Otepää gümnaasiumis, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Kontserdil esinevad Otepää gümnaasiumi poistekoor ja Eveko koor ning isad ja lapsed. Eelmise aasta valla aasta isa Kuno Oja esineb koos tütar Anne-Grethe ja abikaasa Lembi Ojaga.

Samas saavad sünnikirjad uued vallakodanikud, kes sündinud ajavahemikus 1. aprill kuni 30. september 2014. Neid lapsi on 30: 18 poissi ja 12 tüdrukut. Lapsed saavad mälestuseks fotoalbumi, lasteraamatu ja MTÜ Karukäpp nobenäppude kootud papud.

Kontserdi korraldavad Otepää kultuurikeskus, naisselts, gümnaasium ja vallavalitsus.

Aasta isa Heikki Must töötab päästeametis Otepää päästekomando pealikuna. Tal on kolm täiskasvanud poega ja neli lapselast. Heikki on just selline isa, kellest iga laps nii väiksena kui suurena unistada võiks: rahulik, sõbralik, abivalmis, tegus, lõbus, kannatlik, tähelepanelik. Peale perekonna on tal tähtsal kohal töised tegemised.

Viimased 20 aastat on ta olnud päästeametis Otepää päästekomando pealik. Selle ajaga on asutus teinud tema eestvedamisel läbi põhjaliku arengu niinimetatud nõukaaegsest asutusest tänapäevaseks asutuseks.

Töökohaga seoses käib Heikki Must koolides ja lasteaedades lastele õpetamas päästmisvõtteid ja teadmisi. Tema hobid on metsas seenel käimine, kalastamine, sportimine, teaduslike filmide vaatamine. Pikalt on ta osalenud rahvatantsurühma Nuustaku tegemistes. Suure osa vabast ajast kulutab ta lähedaste abistamisele ehitus- ja remonttöödel või lihtsalt majapidamistöödel.

Valla aasta isa tiitli nominente oli viis – peale Heikki Musta veel Ainar Kukk, Toivo Ilves, Priit Jaagant ja Heido Meema.

Kolme lapse isa Ainar Kukk on Bergermaster OÜ juhatuse esimees. Ta osaleb aktiivselt ka külaelus ning on väga tegus: suusatab, sõidab jalgrattaga, matkab ja reisib.

Heido Meemal on kolm last ja neli lapselast. Ta on meistersportlane suusahüpetes, kahevõistluses ja töötanud pikki aastaid treenerina. Praegu on ta pensionil ja peab talu.

Nelja lapse isa Priit Jaagant on Mapri OÜ juhataja. Ta teeb palju sporti ning on spordipisiku süstinud ka oma pereliikmetese. Koos oma perega on ta küla tegemiste toetaja ja aktiivne osaleja.

Toivo Ilves on automaaler-mehaanik Raudsepp Auto OÜs. Tal on viis last ja üks lapselaps. Tema suur hobi on motokross. Motokrossipisikuga on ta nakatanud ka oma lapsed. Ta tegeleb ka muusikaga ja mängib bändis nimega Hoovus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles