Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Selgub maakonna esimene aasta isa

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Piret Karu
Copy
Valga kultuuri- ja huvialakeskus
Valga kultuuri- ja huvialakeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 7. novembril toimub traditsiooniline austamisgala Valgamaa abielupaaridele, kellel täitus või täitub tänavu 25, 50 või enam abieluaastat, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht. Samal õhtul kuulutatakse välja Valgamaa aasta isa. Austamisõhtu kannab nime «Kaunimad aastad» ning algab kultuurikeskuses kell 18.

Kuna isa roll on sama oluline kui ema oma, algatas maavanem sellel aastal ka isade tänamise traditsiooni. Seega on galale kutsutud maakonna aasta isa nominendid koos peredega.

«Isadel on emotsionaalses, intellektuaalses kui sotsiaalses aspektis perele ja lähedastele väga suur mõju. Tahame suurema au sisse tõsta nii isaduse rolli kui isadepäeva väärikust. Suur au on tutvustada maakonna elanikele meile esitatud kandidaate ja kuulutada välja Valgamaa esimene aasta isa,» ütles maavanem Margus Lepik.

Kokku osaleb austamisõhtul eileõhtustel andmetel 28 abielupaari ning seitse pereisa koos perega. Abielu ja pere traditsioonide hoidjatele pakutakse kontserti ning kaetud on tordilaud. Osalejad saavad mälestuseks foto.

«Soovime tunnustada ja väärtustada abielu ja pere traditsioone ning teha kummarduse neile, kes pikkade aastate möödudes on hoidnud abieluväärtust siinsel tuulepealsel maal,» ütles maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Anne Puller.

Valga maavalitsus korraldab austamisõhtu koostöös Valga kultuuri- ja huvialakeskusega.

Tagasi üles