Otepää aasta isa on päästekomando pealik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sai aasta isa tiitli Otepää päästekomando pealik Heikki Must.
Mullu sai aasta isa tiitli Otepää päästekomando pealik Heikki Must. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohtusin Otepää valla aasta isa Heikki Mustaga Otepääl tuletõrjemajas, kus mees igapäevast leiba teenib. Mind ootas ees sõbralik ja mõnusa huumorisoonega mees, kes väärtustab peret, kuid arvab, et isast olulisem roll on peres emal.

«Loomulikult tunnen tunnustamisest ja aasta isa tiitlist rõõmu, kuid ikkagi arvan, et ei ole selle tiitli saamiseks midagi olulist ja põhjapanevat ära teinud. Seepärast on veidi niru tunne ka. Tublisid ja pühendunud isasid on meie keskel nii palju – imestan, et miks just mina,» kirjeldas Heikki Must esimesi emotsioone pärast tunnustusest teadasaamist.

Mehe meelest on ajast aega pereelu korraldamisel ja laste kasvatamisel olulisem osa siiski emal. «Nii on see olnud juba minu lapsepõlves ja on ka meie peres,» nentis Must. Isa on pere toitja ja ülalpidaja, tema kanda on toetav, abistav ja kaitsev roll. «Loomulikult on ka isa osa ja eeskuju lastele nende arenemisel ja väljakujunemisel  oluline, kuid ema on ikka tähtsam. Naine on koduhoidja ja just tema nägu kodu ongi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles