Robootikapisik jõudis Hummuli põhikooli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Robootika esindaja Heilo Altin andis Hummuli põhikooli õpilasele Kevin Pisartšikule üle 
EV–3 robotikomplekti, millega minnakse FLL sarja võistlema. Kevin loodab sealt koos kooli meeskonnaga võidukalt naasta.
MTÜ Robootika esindaja Heilo Altin andis Hummuli põhikooli õpilasele Kevin Pisartšikule üle EV–3 robotikomplekti, millega minnakse FLL sarja võistlema. Kevin loodab sealt koos kooli meeskonnaga võidukalt naasta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval andsid MTÜ Robootika esindajad Hummuli kooliperele üle robootikastipendiumi. Esimest korda välja jagatud Lego sihtasutuse stipendiaate oli üle Eesti viis.

Hummuli põhikool jõudis väljavalitute sekka suuresti õpetaja Janika Kase püüdluste tulemusena. Roboteid võis kooli klassiruumides esimest korda näha juba 2006/2007. õppeaastal, kui ringi juhendas kohalik lapsevanem Peeter Mänd, kasutades selleks isiklikku robotikomplekti. Pärast Mändi on robootika paar aastat varjusurmas püsinud, kuni õpetaja Janika Kase tänavu viimaks härjal sarvist otsustas haarata.

«Kõik algas sellest, et käisin informaatikaõpetajate konverentsil, kus tegutsesid töötoad. Ühes oli valmis pandud robot, millele tuli liikumised juurde programmeerida. Avastasin, et see polegi nii raske,» kirjeldas Kase esimest tutvust robotitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles