Kohtumine keskendus kallitele kadunukestele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esineb kirjanik ja kunstnik Kai-Mai Olbri.
Esineb kirjanik ja kunstnik Kai-Mai Olbri. Foto: Jaan Rapp / Valgamaalane

Üle-eestiline kirjanike tuur jõudis Valka sellelgi aastal. Sedapuhku oli sellel nukker alatoon, sest palju meenutati neid, keda enam meie keskel pole.

Tänavu moodustasid kirjanikeneliku Kai-Mai Olbri, Asta Põldmäe, Rein Põder ja Igor Kotjuh. Mitmelgi aastal neid intellektuaalse konferansjeena saatnud Maire Liivametsa sedapuhku kaasas polnud ja nii võttis selle rolli endale Kotjuh – ehk seetõttu, et ta nelikust noorim oli. Viisaka külalisena tunnustas ta sissejuhatuseks Valga suursugusust. «Pärast toredat kohtumist Tsirguliinas oli Valgas tunne, nagu oleks saabunud Peterburi.»

Kui reeglina on kohtumised mõeldud enda loomingu tutvustamiseks, siis tänavune kvartett eelistas kõnelda teistest. Rein Põder meenutas äsja meie seast lahkunud pianisti ja kirjanikku Käbi Lareteid, kellega teda sidus mitu paika, kus nad mõlemad – tõsi küll, eri aegadel – viibinud olid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles