Kaheksa valda tihendavad koostööd

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Raidal
Jaanus Raidal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää raekojas sai 11. novembril teoks ümarlaud piirkonna naabervaldadega, kus arutati edaspidist koostööd, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Ümarlaual osalesid volikogude esimehed ja vallavanemad Valga maakonnast Otepäält, Sangastest, Pukast, Paluperast, Põlvamaalt, Valgjärvelt ja Kanepist, Võrumaalt Urvastest ning Tartumaalt Rõngust.

Eelnevalt said kaheksa valla esindajad kokku selle aasta veebruaris, kus samuti räägiti koostööst ning lepiti kokku, et Otepää, Puka, Palupera, Sangaste valdade ühine häälekandja Otepää Teataja jõuab proovinumbrina ka Urvaste, Rõngu, Kanepi ja Valgjärve lugejateni.

Otepää Teataja toimetaja Arvo Saal andiski ülevaate proovinumbri ilmumisest. See ilmus selle aasta märtsis, tagasiside oli positiivne. Valdade esindajad leppisid kokku, et 1. detsembriks esitatakse oma seisukoht, kas soovitakse osaleda Otepää Teataja järgmises proovinumbris, kus oleks juba kõigi kaheksa valla info. Proovinumber ilmub 2015. aasta jaanuaris.

Ümarlaual rääkisid oma valdkondadest Otepää tervisekeskuse juhataja Andres Arike ja Lõuna-Eesti hooldekeskuse tegevjuht Vambola Sipelgas, uusi tegevusi tutvustas Otepää turismiinfokeskuse juhataja Ene Reedi.

Ülevaate politseireformist andis Otepää piirkonnapolitseinik Jaanus Kokkonen. Elavat arutelu tekitas ettekanne Lääne-Tartumaa üldhariduse arengukavast, mille tegi Taivo Tali. Omavalitsusjuhid tõdesid, et lapsi jääb üha vähemaks, ning tulevikus on tõsine oht koolide kadumisele.

Üksmeelselt lepiti kokku, et tehakse ühine pöördumine Võru, Valga, Põlva ja Tartu maavanematele, et leiaks toetust ühise haridusstrateegia väljatöötamine ühisele piirkonnale.

«Hea meel oli tõdeda, et naabrite vaheline piiriülene koostöö on hädavajalik. Kõik kokkutulnud nentisid, et Otepää kui tõmbekeskus peab siin näitama initsiatiivi,» sõnas Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal. 

«Hea tahte koostöö algatamist ja käivitamist pidasid kõik hädavajalikuks. Tulevikus tahame koostööd juba teha spetsialistide tasandil, seda just sotsiaal-, tervishoiu ja hariduse valdkonnas. Eriti oluliseks kujunes arutelu koolivõrgustiku teemadel, kuna kõik seisavad silmitsi olukorraga, kus lapsi jääb üha vähemaks. Sellele tuleb leida üheskoos lahendus. Olen nõus Palupera vallavanema Terje Korsi väljaöelduga, et meil tuleb teha ühine haridusstrateegia,» rääkis Raidal.

Koostöö lepiti kokku ka sotsiaal- ja tervishoiu valdkonnas, kus hakatakse otsima võimalusi ühiste projektide läbiviimiseks. Järgmine kord on kaheksa valla omavalitsusjuhil plaanis kokku saada järgmise aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles