Mari Kulli elulugu sai raamatukaante vahele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivse naise, pedagoogi, koorijuhataja ning naiskodukaitsja Mari Kulli eluloo talletas kaante vahele Vello Jaska.
Aktiivse naise, pedagoogi, koorijuhataja ning naiskodukaitsja Mari Kulli eluloo talletas kaante vahele Vello Jaska. Foto: Rein Säinas

Taas kord on raamatukaante vahele jõudnud ühe Valgamaa kultuuritegelase elulugu. Laupäeval esitleti Tõrva kirik-kammersaalis Mari Kulli elulooraamatut «Hingevalgus».

Raamatu esitlusele eelnes mälestuspalvus Mari Kulli haual Helme kalmistul ning meenutuspingi avamine Pokardi ürgoru Oa tänava poolsel nõlval. Kalmistul meenutas Mari Kulli elu ning luges palvust Helme Maarja koguduse õpetaja Arvo Lasting. Kalmistult mindi ühiselt Kulli kodumaja juurde, et avada tema meenutuspink.

Pink on asetatud Kulli kodumajast üle tee vaatega Pokardi ürgorule. Taha jääb kaheksa kaske, mille istutasid sinna Mari Kulli tänulikud õpilased. Seljatoele on graveeritud noodivõti, mis tähistab Kulli muusikaalast tegevust koorijuhina ning armastust muusika vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles