Politsei kutsub rehve ja spidomeetrit kontrollima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaimar Karm
Kaimar Karm Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval ootab politsei Valgas kõiki huvilisi kontrollima, kui täpne on nende sõiduki spidomeetri näit ning kas sõidukil on nõuetekohased rehvid.

Valga politseijaoskonna vanemkomissar Kaimar Karm ütles, et kui sõidukil kasutada teist mõõtu rehve kui on autotootja originaalis ette näinud, kipub spidomeetrinäit teinekord luiskama.

«Paneme inimeste sõidukid proovile, võrreldes testsõidul masina spidomeetri näitu politsei kiirusmõõturi näiduga. Seda nii 50 km/h kui ka 90 km/h sõidukiiruse juures. Nii saab üheselt aru, kas ja milline võib antud rehvidega sõites olla veaprotsent, mida autojuht spidomeetrit uskudes ei teadvustagi,» kirjeldas Karm.

Ühtlasi on inimestel võimalus ühes politseiga kontrollida pühapäevasel üritusel oma sõiduki rehvimustri sügavust ja autoklaasi läbipaistvust. Puudujääkide avastades lepitakse sõbralikult kokku vea likvideerimine, kuid trahvihirmus keegi üritusest küll kõrvale ei peaks jääma.

Valga elanikke oodatakse oma sõidukeid kontrollima ja testsõitu tegema 23. novembril ajavahemikul kell 9-12 Valga-Uulu maantee 8. kilomeetril.

Eestis on talverehvide kasutamine kohustuslik 1. detsembrist. Naastrehve võib sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini.

Lamellrehvidega (M+S, MS, M.S. või M&S tähistusega) on lubatud liigelda kogu aasta vältel. Talverehve peavad kasutama kõik kuni üheksa istekohaga (koos juhiga) sõiduautod, kuni 3,5-tonnise täismassiga veoautod ja 0,75–3,5-tonnise täismassiga haagised. Talverehvi mustri jääksügavus peab olema vähemalt kolm millimeetrit, seda ka naastrehvide puhul.

Naastrehvidega sõitmisel tuleb neid kasutada kõigil ratastel, rehvi purunemisel võib varurattal kasutada ka harilikku rehvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles