Naiskoor tähistas esimest ümaramat tähtpäeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva kammernaiskoor juubelikontserdil.
Tõrva kammernaiskoor juubelikontserdil. Foto: Klaarika Kõivik

Tõrva kammernaiskoor tähistas 15. novembril Tõrva kirik-kammersaalis oma esimest juubelit kauni kontserdiga «Pidu meis enestes», andis teada koori liige Eve Toompalu.

Koos hakati käima septembris 2009, kuid koor oli nimena olemas juba varem. Maikuus 2009 pani dirigent Maie Kala Tartu vaimulikule laulupeole kirja koori, millel oli küll nimi ja oletatav 30 liiget, kuid mida tegelikkuses veel olemas ei olnud. «Tänaseks on lauljaid 18, kui aga arvestada ka need 9, kes on praegu koori tegevusest eemal, tuleb ju see 30 peaaegu kokku,» ütlevad koori liikmed ise.

Juubelikontserdi kava oli Toompalu sõnul ühiselt valitud lauludest, mis on ühel või teisel moel läbi viie aasta hinge läinud. Lauljate sõnum oli, et laulud, mis tulevad nende südamest, jõuaks ka publiku südamesse.

Valikus olid laulud, mis on kõlanud nii laulupeol kui ka erinevatel linna- ja maakonnaüritustel. Nende seas olid näiteks Riho Pätsi «Õhtu ilu», Valgast pärit helilooja Piret Rips-Laulu «Laula elu ilusaks», Raimond Valgre «Üksi», Andres Valkoneni «Meelespead», Valter Ojakääru «Olematu laul», Riine Pajusaare «Kui jaamast lahkub rong».

Tore oli Toompalu sõnul vahepaladena nautida laulustuudio noorte solistide Melissa Maisla ja Kadi-Triin Terve esinemist, kellest viimane on ka koori ridades. Klaarika Kõivik ja Karl-Sander Soro laulsid koos kooriga «Las jääda ükski mets». Väikese üllatusmomendi pakkus dueti Heli Lepik ja Maie Kala «Vanaema laul» – ei ole just sage, et dirigent ise ka laulda saab.

Armas oli laulu «Kui jaamast lahkub rong» esitus, kus solisti rollis olid kooris praegu laulev Leana Liivson ja endine liige Karin Ott. Kontsertmeistrina oli laval Thea Leitmaa. Ühise lõpulauluna kõlas kavalehelt Sven Malmi «Tõrva valss», mida said kõik kontserdil olijad kaasa laulda.

Pilkupüüdvad olid ka lauljate kaunid linased rukkilillesinised kleidid, mida ehtisid rahvusliku tikandiga vööd. Nende kostüümidega jäädi silma ka suvel laulupeorongkäigus.

Viie tegevusaasta sisse on mahtunud mitmed meeldejäävad esinemised: Andres Valkoneni juubelikontserdid Valgas ja Antslas koos Tõnis Mägiga, Tõrva Loits koos Tanel Padariga, esimene välisreis Lätis, viie helilooja loomingu kontsert möödunud aasta oktoobris, kaunid jõulukontserdid kirik-kammersaalis, suvine laulupidu Tallinnas, öölaulupidu Otepääl.

Koori poolt jätkus tänusõnu ja meelespidamist väikeste meenetega kõigile, kes on selle viie tegevusaasta jooksul toeks olnud. Kammernaiskoor ja Maie Kala said koori sünnipäeva puhul kuulda rohkesti häid sõnu, lisaks kingitusi ja lilli. Koos publiku ja heade sõpradega nauditi sünnipäevatorti ja ühist laulmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles