Vabatahtlik töö tõi Eestisse ja Tõrva Kodusse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luise tuli Tõrva Kodusse vabatahtlikuks juba septembris.
Luise tuli Tõrva Kodusse vabatahtlikuks juba septembris. Foto: Lea Margus

Kui läksin kohtuma septembri alguses Saksamaalt Dresdeni lähedalt Tõrva Kodusse vabatahtlikule tööle tulnud Luise Krausega, ei osanud oodata, et mind ootab ees kohtumine nii noore tütarlapsega. Peale selle, et ta saab oma vabatahtliku tööga suurepäraselt hakkama, on läinud hästi ka kogukonda sulandumine.

AS Hoolekandeteenused Tõrva Kodu juhataja Reet Asmer nentis, et mõte saada Tõrva Kodusse vabatahtlik on tegelikult pikalt juuri ajanud – juba sellest peale, kui ta asutuses tööle hakkas. «Kohe aga kõike ei jõua, alles selle aasta alguses hakkasime asjale tõsisemalt mõtlema.»

Tõrva Kodul on väga hea koostöö organisatsiooniga EstYES ehk täisnimega mittetulundusühing Noortevahetuse Arengu Ühing EstYES, mis aidanud juba mitmesse AS Hoolekandeteenused kodusse vabatahtlikke. See mittetulundusühing tegeleb kultuuri- ja noortevahetustega ning Euroopa noortele suunatud erinevate projektidega, ühe osana ka vabatahtlike koordineerimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles