Juhtkiri: Kinkimine pole raketiteadus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advendiaeg.
Advendiaeg. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Taas on alanud advendiaeg. Nagu ütles pühapäevasel pealinna advenditulede süütamisel EELK Tallinna praostkonna praost Jaan Tammsalu, peaks see olema targa enesesse vaatamise aeg.

Paraku kipub kapitalistlik tarbimishullus muutma advendiaega hoopis tavalisest veelgi kiiremaks ja närvilisemaks perioodiks. Ka Valgamaal ilmusid suurematesse kauplustesse juba novembri keskpaigas jõuluehted ning -maiustused ning praegu kogub jõuluostlemine aina tuure. Targemad inimesed arvestavad juba poeskäigule varasemast rohkem aega, sest inimesi on kauplustes tavalisest enam ja nad ka ostavad rohkem.

Iseenesest peaks advendiaeg muutma rõõmsamaks ka need, kellele jõuluajal religioosset tähendust pole. Arvestades, et pahatihti on aasta lõpus ja uue algul ka lumega kitsas käes, muudavad advendiajal ehitud majad ning tänavad asulad värvikirevamaks ning valgemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles