Pool miljonit kulub järeleaitamistundidele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Org
Rein Org Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa arenguagentuuri juhi Rein Oru sõnul on Valgamaa käivitamas siinse ettevõtluse elavdamiseks ning tööhõive- ja palgataseme kergitamiseks tööhõiveprogrammi, milles osalevad kõik maakonna arendusorganisatsioonid ning edukad ja eeskujulikud ettevõtjad.

«Suvel läbi viidud ettevõtluskeskkonna uuring näitas ilmekalt, mis on need põhjused, miks meil on riigi kõrgeim tööpuudus ja madalaimad palgad. Need on madal ekspordivõime, ettevõtjate vähene koostöö ning noorte vähene ettevõtlikkus,» ütles Org.

Valgamaa arenguagentuuri algatusel on asutud koostama Valgamaa tööhõivekava – maakondlikku programmi ettevõtlikkuse edendamiseks ning tööhõive ja palgataseme kasvuks maakonnas. «Tahame, et programmi ettevalmistamisel lööks kaasa võimalikult lai ring: maakonna arendusorganisatsioonid, ettevõtjate klubid, omavalitsused ja kõik, kes leiavad, et tahavad ning suudavad neil teemadel kaasa rääkida,» sõnas Org.

Programmiga nähakse ette tegevusi, mis aitaksid tõsta ettevõtjate teadmisi ekspordi alal, samuti konkreetset abi eksportturgudele jõudmiseks. Ettevõtjate omavahelise koostöö elavdamiseks kavandatakse mitmeid koolitustsükleid ja õppereise, et heade näidete abil jõuda tõhusama ühisturunduse ja atraktiivsema brändimiseni.

Noorte ettevõtlikkuse tõstmiseks plaanitakse Valgamaa koolide ühinemist haridusprogrammiga «Ettevõtlik Kool».

Programmi rahastamiseks sõlmib arenguagentuur lepingu siseministeeriumiga, kellelt saadakse 70% kava elluviimiseks vajaminevast rahast. Väiksem osa, 30% loodetakse saada kokku maakonna omavalitsuste abiga.

«Peame programmi kokku sedama selliselt, et see kajastaks iga valla ja linna huve, et nii Riidajas kui Hellenurmes, Valgas kui Karulas, Otepääl kui Tõrvas tunnetataks, et selliseid tegevusi on vaja,» Org. Kokku saab maakond Oru sõnul tööhõivekava elluviimiseks kasutada umbes pool miljonit eurot.

Arenguagentuur loodab koostatavat tööhõivekava avalikkusele esitleda veebruaris 2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles