Sobitusrühm arendab sallivust ning hoolivust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia Kaseke õpetajad, tugiisik ja direktor on sobitusrühma asutamise otsuse ja rühma toimimisega igati rahul. Fotol õpetaja Riina Post (vasakult), tugiisik Ella Koppel ja õpetaja Anu Saavaste.
Lasteaia Kaseke õpetajad, tugiisik ja direktor on sobitusrühma asutamise otsuse ja rühma toimimisega igati rahul. Fotol õpetaja Riina Post (vasakult), tugiisik Ella Koppel ja õpetaja Anu Saavaste. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga lasteaias Kaseke tegutseb sügisest maakonna esimene sobitusrühm, kus koos tavalastega käivad erivajadustega lapsed. Rahul on nii vanemad kui lasteaiatöötajad.

Lasteaia direktori Maila Rajametsa sõnul kestis sobitusrühma töölerakendamise protsess kogu eelmise õppeaasta. Vaja oli välja selgitada rühma asutamise vajadus, koolitada õpetajaid, saavutada kokkulepped vanematega ning esitada linnavalitsusele vastav taotlus. «Vanematega peeti maha mitu koosolekut, kus neile selgitati rühma vajalikkust,» kinnitas Rajamets.

Sobitusrühma avamise vajadus tulenes elust enesest. «Erivajadustega lapsed olid nagunii lasteaias olemas ja kuna praegu on hariduses suund kaasavale haridusele, mille põhimõte on paigutada erivajadustega lapsed kokku tavalastega, otsustasimegi sobitusrühma ellu kutsuda. Soovime pakkuda seaduslikel alustel paremaid tingimusi nii lastele kui ka lasteaia töötajatele,» selgitas direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles