Sünteetiline kanep nõuab üha uusi ohvreid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja sünteetiline kanep, mida Valkas müüdi. Tegemist on kemikaalidega üle pritsitud taimse puruga.
Selline näeb välja sünteetiline kanep, mida Valkas müüdi. Tegemist on kemikaalidega üle pritsitud taimse puruga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimasel ajal on paljud Eesti noored sattunud pärast sünteetilise kanepi pruukimist meedikute hoole alla. Tavalise kanepi kõrval on selle sünteetiline vend spice kordades ohtlikum.

Viimati oli tõsisem juhtum seoses spice’i tarvitamisega Ida-Virumaal. Septembris sattus mitu Rakvere koolinoort üledoosiga haiglasse. Nende seas oli kaks, kes leiti teadvusetult. Õnneks neil tüsistusi ei tekkinud, kuid laiast maailmast on teada fakte, kus sünteetilise kanepi tarvitamise tagajärg on olnud surm.

Lõuna prefektuuri narko­kuritegude uurija Raigo Kivi teatel on ka Valgamaal sünteetilist kannabinoidi avastatud. «Seda liigub siin-seal ning Valka satub see sagedamini Läti kaudu.» Avalikkuse ette jõudis probleem aasta alguses, kui sai teatavaks, et Valga naaberlinnas Valkas kahtlase kraamiga pakikesi õige hõlpsalt kõigest 2,85 euro eest osta sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles