Saadikud väisavad Lõuna-Eestit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskfraktsiooni juhib Kadri Simson
Keskfraktsiooni juhib Kadri Simson Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed on sel neljapäeval ja reedel ringsõidul Lõuna-Eestis, mille käigus külastavad saadikud erinevaid linnu ja valdu eesotsas Võru, Valga ja Põlvaga. Põlva endise linnapea, tänase Riigikogu liikme Tarmo Tamme sõnul soovivad saadikud muu hulgas saada selgeks, mis seisus on Eesti kagupiir.

«Meie visiidi eesmärk on tutvuda oludega Lõuna-Eestis, suhelda kohalike ettevõtete, koolide – ka lihtsalt Lõuna-Eesti inimestega. Samas plaanime kindlasti külastada ka piirivalve kordonit, et oma silmaga teada saada, mis seal täpsemalt toimub. Politsei- ja piirivalveameti esindajatega käime ka reaalselt piiril ära, lisaks antakse meile ülevaade kordoni tööst,» sõnas Tamm.

Ta lisas, et piiriga seonduvad küsimused on seoses Eston Kohveri röövimisega eriliselt pilti tõusnud ning sellega seoses tuli üldse päevavalgele, kuivõrd näruses seisus meie piir on. Lisaks piiri külastusele on Keskfraktsiooni saadikutel plaanis pidada ka mitmeid rahvakohtumisi. Juba täna, 4. detsembril õhtul kohtuvad saadikud rahvaga Võru ja Valga kultuurikeskustes ning Põlva päevakeskuses.

Riigikogu saadikutest teevad Lõuna-Eesti visiidi kaasa fraktsiooni esimees Kadri Simson, Riigikogu aseesimees Jüri Ratas ning Riigikogu liikmed Mailis Reps, Heimar Lenk, Marika Tuus-Laul, Urbo Vaarmann, Enn Eesmaa, Priit Toobal, Mihhail Korb, Lauri Laasi ja Tarmo Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles