Selguvad loomade sõbrad ja vaenlased

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikastist päästetud kutsikad
Prügikastist päästetud kutsikad Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) kuulutas 14. aastat järjest avatuks aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo konkursi.

Kui eelnevatel aastatel on selts esitanud hääletamiseks enda valiku loomasõbralikest ja -vaenulikest tegudest, siis sel aastal kaasasid loomakaitsjad kodanikke konkursis osalema päris algusest peale. Kahe kuu jooksul saatsid inimesed seltsile enda arvamuse 2014. aastal Eestis aset leidnud kõige eeskujulikumast ja kõige enam taunitavast loomadega seotud ning avalikkuse tähelepanu pälvinud teost.

Terve detsembri saab seltsi kodulehel kõige enam nimetatud lugude seast lõppeva aasta kõige loomasõbralikumat ja -vaenulikumat tegu valida. Jaanuaris kuulutab ELS välja kaks kõige enam hääli saanud lugu.

Kõige loomasõbralikuma teo kandidaatideks said Paide noorte poolt kahe vastsündinud kutsika päästmine prügikastist, MTÜ Jooksev Koer tegevus ja Õismäel kinnimüüritud piiritajapoegade päästmisaktsioon.

Kõige loomavaenulikuma teo tiitlile kandideerivad sel aastal Haapsalu linnavalitsuse tegevusetus Haapsalu loomade varjupaiga osas, Rummu külas elava peremehe poolt oma koera Pätu kirvega löömist ja Õle tänava korteris üle kümne aasta kinnistes tingimustes koertekoloonia pidamist.

«Kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo valimine kutsub inimesi rohkem märkama enda ümber abi vajavaid loomi, ennetama loomade väärkohtlemist ja harib mitmes mõttes: seab eeskujud, keda järgida, ja õpetab, mis on meie ühiskonnas taunitud ning millised võivad olla tagajärjed,» usub igal tööpäeval ELSi infotelefonile vastav hädajuhtumite projektijuht Maaja Mäll.   

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aastast tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missioon on tagada parandamine abi vajavate loomade heaolu ning ennetada loomade väärkohtlemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles